Színes LED-UV zselé használata

Színes LED-UV zselé használata

Egyfázisú módszer:

1. A körmöket mattítjuk blokkal, hosszukat 100/180 reszelővel alakítjuk, majd narancsfa pálcával feltoljuk a körömbőrt.

2. Kefével a körmöket jól leporoljuk kefével és cleanerrel alaposan megtisztítjuk (a fel nem tolt körömbőr, por vagy zsírosság a körmökön az okozója 99%-ban a körmök leválásának, a zselében kialakuló buborékoknak és hasonló problémáknak, ezért a 2. lépésnek szenteljen különös figyelmet).

3. Ha TIP-el dolgozunk, felragasztjuk a TIP-et a körömre, lecsiszoljuk az átmenetet, a körmöt újból rendesen leporoljuk kefével és letisztítjuk cleanerrel.

4. Ha sablonnal dolgozunk, felragasztjuk a sablont a körömre.

5. Egy vékony rétegben primert viszünk fel CSAK a természetes körömágyra és hagyjuk 30 másodpercig száradni (ezzel növeljük a zselé tapadását).

6. Ecsettel (lapos és egyenes vég) felviszünk egy vékony réteg egyfázisú LED-UV zselét a műköröm alap megformázásához.

7. A következő réteg egyfázisú LED-UV zselét már vastagabban alkalmazzuk, vagy két vékonyabb réteget viszünk fel, hogy a köröm C-ívét meg tudjuk formázni (túlzott vastagságú LED-UV zselé égető érzést válthat ki, így használjuk az LED-UV zselét megfelelő mennyiségben).

8. A C-ívet NEM töröljük át, hanem máris alkalmazzuk a színes LED-UV zselét a körömvégekre, vagy a köröm egész felületére és hagyjuk köttetni 3 percig UV lámpa alatt. Ha a színintenzitás növeléséhez szükséges, akkor a színes LED-UV zselé alkalmazását megismételhetjük.

9. A réteget áttöröljük cleanerrel és nagyon gyöngéden átcsiszoljuk finom polír blokkal (vigyázni kell, hogy a színt ne csiszoljuk le túlságosan). A csiszolás után letöröljük a port cleanerrel.

10. Ha olyan finish zselével dolgozunk, mely ragacsos felületet hagy hátra, felviszünk egy vékony réteget és hagyjuk köttetni 3 percig LED-UV lámpa alatt, majd áttöröljük cleanerrel hogy fényes legyen.

11. Ha olyan finish zselét használunk, amely nem hagy ragacsos felületet, felviszünk egy vékony réteget és hagyjuk köttetni 2 percig LED-UV lámpa alatt. Ezt a zselét NEM töröljük át, ha megszárad magas fénye lesz.

Háromfázisú módszer:

1. A körmöket mattítjuk blokkal, hosszukat 100/180 reszelővel alakítjuk, majd bőrfeltoló pálcikával feltoljuk a körömbőrt

2. Kefével a körmöket jól leporoljuk és cleanerrel alaposan megtisztítjuk (a fel nem tolt körömbőr, por vagy zsírosság a körmökön az okozója 99%-ban a körmök leválásának, a zselében kialakuló buborékoknak és hasonló problémáknak, ezért a 2. lépésnek szenteljen különös figyelmet)

3. Ha TIP-el dolgozunk, felragasztjuk a TIP-et a körömre, lecsiszoljuk az átmenetet, a körmöt újból rendesen leporoljuk kefével és letisztítjuk cleanerrel.

4. Ha sablonnal dolgozunk, felragasztjuk a sablont a körömre.

5. Egy vékony rétegben primert viszünk fel CSAK a természetes körömágyra és hagyjuk 30 másodpercig száradni (ezzel növeljük a zselé tapadását).

6. Ecsettel (lapos és egyenes vég) felviszünk egy vékony réteg alapozó LED-UV zselét a műköröm alap megformázásához.

7. A következő réteg LED-UV építőzselét már vastagabban alkalmazzuk, vagy két vékonyabb réteget viszünk fel, hogy a köröm C-ívét meg tudjuk formázni (túlzott vastagságú LED-UV zselé égető érzést válthat ki, így használjuk az LED-UV zselét megfelelő mennyiségben).

8. A C-ívet NEM töröljük át, hanem máris alkalmazzuk a színes LED-UV zselét a körömvégekre, vagy a köröm egész felületére és hagyjuk köttetni 3 percig LED-UV lámpa alatt. Ha a színintenzitás növeléséhez szükséges, akkor a színes LED-UV zselé alkalmazását megismételhetjük.

9. A réteget áttöröljük cleanerrel és nagyon gyöngéden átcsiszoljuk finom polír blokkal (vigyázni kell, hogy a színt ne csiszoljuk le túlságosan). A csiszolás után letöröljük a port cleanerrel.

10. Ha olyan finish zselével dolgozunk, mely ragacsos felületet hagy hátra, felviszünk egy vékony réteget és hagyjuk köttetni 3 percig LED-UV lámpa alatt, majd áttöröljük cleanerrel hogy fényes legyen.

11. Ha olyan finish zselét használunk, amely nem hagy ragacsos felületet, felviszünk egy vékony réteget és hagyjuk köttetni 2 percig LED-UV lámpa alatt. Ezt a zselét NEM töröljük át, ha megszárad magas fénye lesz.